Feed on
Posts
Comments

Ajutorul specific sub forma de plati anuale suplimentare se acorda pentru exploatatiile din productia vegetala si animaliera care sunt inregistrate in perioada de conversie (de trecere de la agricultura conventionala la agricultura ecologica).

sprijin pentru agricultura ecologica

Valoarea ajutorului specific pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica pentru anul 2014 a fost suplimentata la nivel national la suma de 7.098.000 euro, din care 5.798.000 euro pentru productia vegetala si 1.300.000 euro pentru productia animala.

Cuantumul platii anuale suplimentare/exploatatie se calculeaza de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, dupa finalizarea tuturor verificarilor, prin raportarea plafonului alocat pentru fiecare sector la numarul exploatatiilor eligibile, avand in vedere plata anuala suplimentara maxima/exploatatie pentru fiecare categorie de dimensiune a exploatatiei.

In cazul in care plafonul solicitat depaseste plafonul alocat pentru fiecare sector, plata anuala suplimentara maxima/exploatatie se diminueaza procentual cu aceeasi valoare pentru toate categoriile de dimensiune a exploatatiei ale sectorului respectiv.

In situatia in care beneficiarii nu utilizeaza in totalitate plafonul alocat unui sector pentru care se acorda ajutor specific, respectiv productie vegetala sau productie animaliera, diferenta se redistribuie catre celalalt sector.

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.