Feed on
Posts
Comments

Monthly Archive for mai, 2014

A 44-a partitură a “Rapsodiei păstoreşti” de la Corbi, “dirijată” de Primărie şi Consiliul Local, s-a cântat, duminica trecută, pe mii de voci, plaiurile mioritice unde s-a scris încă o filă din povestea oierilor fiind îmbălsămate cu mirosul cetinii de brad izvorât din inima Mănăstirii “Corbii de Piatră”.

Festivalul cu gust de brânză în coajă de […]

Read Full Post »

[youtube]http://youtu.be/7Tpvlr0rFC4[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/dX0Wx8LRFqc[/youtube]
Aprecierile au fost aproape unanime după încheierea festivităţilor din acest an, dedicate sărbătoririi acestei comunităţi de oameni gospodari, prin venele căreia curge şi sânge de păstori ardeleni care, cu secole în urmă treceau munţii din Jina Sibiului, ca să scape de jugul de fier al Habsburgilor. Aici, pe valea Râului Doamnei, în umbra bisericii din […]

Read Full Post »

Plaiurile mioritice de la Corbi s-au îmbrăcat, educă, în straie de sarbatoare. Sub primarului Bagheta Virgil Baciu sa desfășurat un 44-a editie a “Rapsodiei păstorești”, traditionala manifestare cu specific marchează păstoresc ce, Prin Cântec, Joc Si ​​Voie Bună, urcatul oilor la munte.

 
Ca de fiecare date, Parada Portului populare (deschisa de CEI mai frumosi cai DIN […]

Read Full Post »

no title

PRIMARIA CORBI ,
INVITA LOCUITORII COMUNEI CORBI SI , NU NUMAI , PRECUM SI FORMATIILE ARTISTICE CARE PASTREAZA SI DUC MAI DEPARTE TRADITIILE SI OBICEIURILE SPECIFICE PASTORESTI SA PARTICIPE LA FESTIVALUL CE VA AVEA LOC IN DATA DE  18.05.2014 .

(click foto pentru a vizualiza programul )
FESTIVALUL VA AVEA LOC IN AER LIBER IN LOCUL “CHILII” […]

Read Full Post »

Primii bani din PNDR 2014-2020, 150 mil. euro, vor fi puși la bătaie luna aceasta, pentru investiții în ferme vegetale și zootehnice, după regulile din PNDR 2007-2013

Contractele de finanțare vor fi semnate însă numai după aprobarea oficială a PNDR 2014-2020 de către Comisia Europeană (CE).
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunțat la începutul lunii aprilie a.c. […]

Read Full Post »

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.