Feed on
Posts
Comments

Monthly Archive for aprilie, 2012

Cresterea ovinelor reprezinta o indeletnicire foarte veche practicata cu placere de gospodarii din zona de deal si munte, aceasta fiind manifestarea dragostei si pasiunii oamenilor pentru cresterea oilor in scopul asigurarii unor venituri necesare consolidarii gospodarie.

Din aceste considerente, cresterea ovinelor se poate practica si in unele regiuni din zona de ses, cu toate ca […]

Read Full Post »

APIA informeaza producatorii de lapte de vaca ca a fost publicat Ordinul ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 69/2012 pentru modificarea Ordinului nr. 83/2009 privind stabilirea conditiilor de acordare a cotei individuale de lapte din rezerva nationala.

Astfel, producatorii de lapte vor putea depune cerere de acordare a unei cantitati de cota de lapte din […]

Read Full Post »

Cea mai mare plantatie de aluni din Europa se afla in judetul Timis si intrega productie este exportata la una dintre primele marci de ciocolata din lume.

Managerul plantatie este Alexandrina Stoica care a lasat aglomeratia din Bucuresti si a ales sa se aseze la Lugoj. “Visul meu nu a fost sa fac agricultura. La […]

Read Full Post »

APIA a publicat pe site-ul institutiei lista definitivă cu asociatiile crescatorilor de ovine/caprine care pot viza cererile solicitantilor primei pe cap de animal in 2012.

Lista cu asociatiile crescatorilor de ovine si caprine:
http://www.apia.org.ro/materiale%20promovare/Lista_definitiva_cu_asociatiile_crescatorilor_de_ovine_caprine_legal_constituite_1.pdf
Cererile de plata vizate de asociatiile profesionale publicate pe site-ul APIA se depun la sediile Agentiei de Plati in perioada 9 aprilie – […]

Read Full Post »

Amenajarea pasunii pentru vaci

Avantajul cresterii vacilor de lapte, pe pasune, este mare. O vaca intretinuta pe pasune da cu cel putin 2 l/zi mai mult lapte decat una tinuta in stabulatie. Costul de masa verde este cu 20 lei/t mai ieftin daca se pasuneaza, iar consumul de furaj scade de la 1UN/l la 0,8 UN/l de lapte.

Amplasarea […]

Read Full Post »

Caracteristici termice şi hidrice
În luna mai, regimul termic al aerului va prezenta valori în general apropiate de mediile multianuale, în aproape toată ţara. Local, în sud-vestul şi vestul ţării, temperaturile medii lunare se vor putea situa sub normele climatologice.
La adâncimea de 10 cm, temperatura medie diurnă a solului va fi cuprinsă între 11 şi 20 […]

Read Full Post »

SABATORI FERICITE !

               Lumina si caldura Pastelui sa ne incalzeasca sufletele, sa ne lumineze mintile, sa ne deschida inimile spre iubire, credinta, iertare. Sa fim mai buni, sa ne bucuram din plin de frumusetea tuturor lucrurilor care ne inconjoara si sa daruim iubire celor dragi.
 
SARBATORI  FERICITE  !
          […]

Read Full Post »

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.