Feed on
Posts
Comments

Monthly Archive for ianuarie, 2014

Fermierii care au în bătătură cel mult cinci vaci de lapte mai primesc o șansă pentru a accesa ajutorul de minimis destinat achiziției tancurilor de răcire. Pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost postat proiectul de hotărâre de guvern care prevede că o nouă sesiune de primire a cererilor se va desfășura în […]

Read Full Post »

 
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a anuntat ca perioada depunerii cererilor pentru finatarea necesara unor racitoare de lapte a fost prelungita pana pe 30 iunie iar aceste afaceri vor beneficia in continuare de o masura speciala prin care pot primi 15.000 de euro nerambursabili.

Masura va inlocui cei 1.500 de euro pe care fermele mici ii […]

Read Full Post »

Pana la 15 februarie fermierilor le vor fi platiti toti banii necesari infiintarii culturilor de primavara.

Sumele solicitate de APIA pentru platile pe suprafata se ridica la 973 milioane de lei, a anuntat, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la intalnirea avuta cu producatorii agricoli din sectorul vegetal si zootehnic.
Potrivit acestuia, subventiile au putut fi platite incepand cu […]

Read Full Post »

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a anuntat la intalnirea avuta cu producatorii agricoli din sectorul vegetal si zootehnic ca platile pentru ovine incep din luna ianuarie.

“Este pentru prima data la ovine cand putem sa platim atat de devreme, in luna ianuarie. S-au solicitat toti banii pentru crescatorii de ovine, 345 de milioane de lei, care incep sa […]

Read Full Post »

Despre avantajele cresterii caprelor

 
In tara noastra cresterea caprelor este cunoscuta din timpuri stravechi, fiind practicata mai mult de crescatorii de deal si de munte. Obiectivul cresterii l-a constituit productia de lapte si productia de piei si apoi producerea iezilor pentru carne.
Capra a fost si inca mai este considerata un animal stricator, greu de stapanit de catre crescatori. In […]

Read Full Post »

Ministerul Agriculturii a publicat, un proiect de ordonanţă privind reglementarea comercializării produselor agricole. Producătorii agricoli care vor să vândă în pieţe vor putea obţine certificatele numai după avizul prealabil al asociaţiilor de profil. Certificatele de producător vor fi emise, anual, pe numele persoanelor fizice şi vor conţine un sistem de codificare pentru identificarea acestora.
În prezent, […]

Read Full Post »

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.