Feed on
Posts
Comments

Viiturile de la începutul lunii iulie au provocat pagube semnificative în comuna Corbi. 3 podețe, 2 în Valea Ureanului și 1 în Valea Mărului, au fost afectate în urma inundațiilor, devenind impracticabile. Probleme s-au înregistrat și pe 10 km de drumuri comunale în satul Corbșori și în cătunul Pârâiești, rutele fiind deteriorate și necesitând reparații. Apa a pătruns și în mai multe curți și grădini, inundând de asemenea și o societate comercială din localitate.
corbi (1)

corbi (2)
”Pentru noi, ca administrație locală, efortul de a remedia pagubele provocate de aceste inundații este unul foarte mare, ca să nu mai spun că viiturile au distrus și tot ceea ce realizasem anterior, și mă refer aici la lucrările de consolidare și apărare împotriva inundațiilor. Sunt total nemulțumit de modul în care cei de la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) văd această problemă. Neputința ANIF de a curăța, regulariza văile cursurilor de apă ne creează probleme serioase, ori de câte ori plouă mai mult. De ani de zile, această instituție nu mai știe ce înseamnă o intervenție, și astfel se ajunge la astfel de pagube în urma inundațiilor. Cetățenii, noi, plătim impozite la stat, toți banii se duc la București, și apoi aceste instituții ne lasă să ne gospodărim singuri. Păi cu ce?! Aceste instituții trăiesc din banii noștri și pe noi nu ne ajută nimeni. Nu este firesc ca o instituție plătită din banii noștri, ai contribuabililor, să nu-și facă treaba, să nu se implice, să nu ajute autoritățile locale, mai ales în asemenea situații”, ne-a declarat primarul Virgil Baciu.
DSC_7688primar

Supărarea edilului din Corbi este cu atât mai mare cu cât localitatea a mai fost lovită anterior de alte viituri, înregistrându-se de fiecare dată pagube notabile. În scopul prevenirii unor astfel de situații, cetățenii din Corbi vor fi notificați de Primărie cu privire la îndatoririle pe care le au legat de curățirea și decolmatarea șanțurilor.

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.