Feed on
Posts
Comments

Stimați cetățeni,
Urmare a ploilor abundente din acest an, s-au creat viituri pe cursurile de apă și de asemena creşteri semnificative in canalele și șanțurile de colectare a apelor pluviale, iar datorită faptului că acestea au fost şi sunt neȃntreținute au condus la deversarea pe drumurile publice și in gospodariile populației, provocand pagube materiale.

DSCN7621
In acest sens, autoritățile publice locale ale comunei Corbi, județul Argeş, vă aduc la cunostință, inca o dată, că in conformitate cu prevederile art. 10, lit. e) si k) din OG nr. 21/2002 cu privire la gospodarirea localităților urbane si rurale, precum si Hotarȃrea Consiliului Local nr. 6 din 29.03.2013 pentru aprobarea unor măsuri de gospodarire a comunei Corbi, fiecare proprietar sau administrator (persoană fizică sau juridică) al imobilelor (terenuri si construcții) de pe raza comunei Corbi, județul Argeș, are obligația de a intreține permanent șanțurile de scurgere a apei pluviale, a podețelor din dreptul locuinței, respectiv a terenurilor pe care le dețin sau administrează, precum și menținerea curățeniei pe trotuare, pe partea carosabilă a strazii sau a drumului, pe porțiunea din dreptul gospodăriei sau a terenului pe care il folosesc.
Vă informăm că obligațiile ce le aveți și sunt menționate de noi mai sus, vă fac direct responsabili, in cazul nerespectării acestora și ca atare atrage răspunderea dumneavoastră contravențională.

dsc_76721
In speranța că nu ve-ți neglija atribuțiunile cetațenești pe care le aveți cu privire la buna gospodarire a localitații și pentru a nu fi nevoițti să aplicăm sancțiunile prevăzute de legislația in vigoare, cu convingerea că in comuna Corbi, mai există incă spirit civic bine conturat și insușit de cetățenii care locuesc și se gospodăresc pe acest mirific teritoriu, Primaria comunei Corbi, vă mulțumește anticipat !

Cu stimă,
Primarul comunei Corbi – Baciu Virgil

2 Responses to “IN ATENȚIA CETĂŢENILOR COMUNEI CORBI”

 1. Cetatean Comuna Corbi spune:

  Buna ziua,
  Vorbiti de obligatii pe care le au cetatenii comunei…total de acord cu dumneavoastra, insa a-ti omis un aspect.
  Sutineti mai sus ca “fiecare proprietar sau administrator…are obligația de a intreține permanent șanțurile de scurgere a apei pluviale, a podețelor din dreptul locuinței, respectiv a terenurilor pe care le dețin sau administrează, precum și menținerea curățeniei pe trotuare, pe partea carosabilă a strazii sau a drumului, pe porțiunea din dreptul gospodăriei sau a terenului pe care il folosesc”…insa nu mentionati ce se intampla atunci cand “Primaria” a dimensionat gresit aceste santuri…asta in cazul fericit in care ele exista !!!
  Parerea mea este ca inainte de a incepe sa aruncam cu pietre in directia cetatenilor comunei (care v-au votat ca primar al lor) sa incepeti sa va indepliniti atributiuniile, acelea de organizare a comunei (inclusiv reteaua de canalizare, de mult promisa) si apoi urmand exemplul cetatenii va vor urma.
  Cu stima,
  Cetatean Comuna Corbi

 2. Cetatean Comuna Corbi spune:

  Am inteles…comentul initial nu o sa fie aprobat, dar ca sprijin a ceea ce am spus mai sus cititi va rog declaratia domnului Ion POPA, Inspector Sef al ISU Arges:

  „Nu-ţi faci şanţuri, vei avea inundaţii!“
  În ce priveşte raportul îna­intat la Guvern pentru a se primi ajutoare, Ion Popa a precizat: „Documentul înaintat la Guvern a fost întocmit pe baza rapoartelor operative trimise de primari. Toate localităţile ce vor face obiectul ajutorului de la Guvern sunt cu documente foarte clare la bază – raportul operativ al primariei transmis şi introdus în aplicaţia informatică a Ministerului Afacerilor Interne. Acum urmează terminarea notelor de constatare ale comisiilor constituite pe baza ordinului de prefect. În zona Cotmeana, Stolnici, Hîrseşti, Bîrla pînă nu se vor hotărî domnii primarii să facă o igenizare a şanţurilor pe de-o parte şi pe de alta a drumurilor în permanenţă vor avea inundaţii. Exceptînd data de 29 iulie, după părerea mea şi pe baza a ceea ce s-a constatat în teren, în proporţie de 80% intrarea apelor în case a fost cauzată de neigienizarea şanţurilor. Şanţurile trebuie curăţate în mod organizat, nu fiecare după cum vrea. Trebuie făcut ceva de la nord la sud, şi asta numai primarii pot să facă, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Drumuri Naţionale şi Direcţiei de Drumuri Judeţene. Altfel, dacă nu-ţi faci şanţul, vei avea inundaţii în permanenţă!“.

  Cu stima,

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.