Feed on
Posts
Comments

In urmă cu cinci ani, Cristina Niculescu, de 43 de ani a hotarat sa faca primul pas spre o inedita afacere, respectiv sa faca tesatorie cu matase naturala.

Matasea este produsa in curtea casei sale din comuna Stoenesti, judetul Valcea din gogosile viermilor de matase pe care tot ea ii creste, an de an.

Cristina Niculescu este singura din tara care mai tese borangic de la viermii de matase pe care ii creste.

Pentru inceput s-a apucat sa investeasca in unelte si utilaje specifice tesatoriei, dintre cele despre care auzise sau vazuse doar in copilarie, la bunica sa. Cu greu a gasit tot ce-i trebuia, de la vartelnite, urzitoare, duroaie, raschitoare, sucale, furci sau fuse, la razboaie de tesut, filatoare si masini de cusut performante. Multe dintre aceste unelte le-a facut pe comanda.

Alaturi de sotul, parintii, socrii si cele doua fiice ale sale, Cristina s-a apucat de tesut. A invatat mestesugul repede. La incepud a tesut produse de artizanat din in si bumbac.

Apoi s-a apucat de cresterea vermilor de matase si de urzit borangicul. Pentru o esarfa sau o ie din borangic 100% lucreaza si o zi intreaga, in functie de complexitatea modelelor alese.

Produsele sale au ajuns deja in toate colturile tarii, ba chiar ale lumii. Oamenii de pretutindeni au inceput sa-i cunoasca si sa-i cumpere marfa, uneori, indiferent de pretul pe care-l cere. De fiecare data cand se prezinta la un targ traditional, Cristina Niculescu pleaca printre primii exponanti.

Marfa sa se cumpara din ce in ce mai mult de catre turistii straini, care sunt de-a dreptul fascinati de idee. Cristina Niculescu spera ca va ajunge sa si exporte produsele sale traditionale.

Date de contact:

NICULESCU SRL STOENESTI-VALCEA

Str.Budurasti 46, Stoenesti, 247625, judetul Valcea

Tel.: 0763639850
Mail: diana_ndm@yahoo.com

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.