Feed on
Posts
Comments

Cultivarea legumelor in sticle de plastic este o solutie convingatoare pentru zilele in care traim, in care criza de alimente este tot mai mare.

Chiar daca nu aveti o gradina puteti sa va amenajati o gradina din sticle de plastic chiar intr-o mica garsoniera. Aproape toate speciile se dezvolta in sticle de plastic cu cateva exceptii de plante mai sensibile la boli.

Aceasta metoda este o solutie si pentru zonele in care pamantul este infectat sau in conditiile de desertificare.

Pentru a crea gradina luam sticle de plastic de obicei cele cu diametru mai mare, respectiv peturi de 1 – 3 litri si pe care in loc sa le aruncam la gunoi le transformam in ghivece pentru plante.

Decupam conul de sus si il impingem jos la fundul sticlei. Prin aceste conuri, aerul este penetrat in partea jos a sticlei si se evacueaza excesului de apa (drenaj).

Umplem flaconul cu amestecul de pamant si plantam semintele unei singure specii sau amestecam seminte din doua sau trei specii de legume care se sprijina reciproc.

Semintele se pun pe un substrat presat cu dosul palmei si acoperit cu un strat de 2 cm maxim de pamant de telina sau mranita, dupa care se uda.

Pentru a grabii rasarirea se pune deasupra o mica folie de plastic, sau cand temperatura locului este mai scazuta, aceste peturi pot sa stea in niste vase cu apa calduta.

Este bine la inceput sa fie asezate in camere calduroase si cu multa lumina.

Daca aveti seminte semanate pentru rasad, efectuati repicatul in flacoanele de plastic cand plantutele au doua frunze cotiledontate.

Chiar si atunci cand spatiul este limitat, se pot cultiva plante oriunde: pe pervazul unei ferestre, o usa, un balcon, o scara sau o terasă, chiar si pe un acoperis, in cosulete atarnate.

Sursa:www.agriculturae.ro

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.