Feed on
Posts
Comments

Cea mai mare plantatie de aluni din Europa se afla in judetul Timis si intrega productie este exportata la una dintre primele marci de ciocolata din lume.

Managerul plantatie este Alexandrina Stoica care a lasat aglomeratia din Bucuresti si a ales sa se aseze la Lugoj. “Visul meu nu a fost sa fac agricultura. La Bucuresti am avut o scoala de modele, iar in Italia, pana sa ajung la firma unde i-am cunoscut pe investitori, am lucrat si la un magazin de pantofi…”, a marturisit Alexandra Soica.

Grupul ASSOFRUTI -Italia, a cumparat 1.500 de hectare in judetul Timis din care 850 sunt plantate cu aluni. Cea mai mare si cea mai veche plantatie se afla la Hisias (330 ha), apoi la Secas (270 ha) si, respectiv, la Cosari, comuna Brestovat, – 250 ha. Toata productia este contractata de producatorul de ciocolata Ferrero Rocher.

Puietii sunt adusi din Italia, din trei soiuri seletionate, intercalate pentru polenizare. Iar firma condusa de Alexandra Soica administreaza aceste plantatii, de la prelucrarea solului pana la recoltarea fructelor. Are 12 angajati, iar pe perioada lucrarilor suplimentare apeleaza forta de munca locala. Are in vederea construirea a trei fabricute insotite de uscatoare pentru alune.

Alexandra ii ajuta pe oamenii din zona sa isi faca propriile plantatii. Primesc puietii si informatii cum sa-i intretina, iar la recoltare, pe baza de angajament cumpara intreaga productie. La un hectar se pot obtine intre 1,5 si 2 tone de alune.
http://gazetadeagricultura.info/pomicultura/12629-cea-mai-mare-plantatie-de-aluni-din-europa-se-afla-in-tara-noastra.html

One Response to “Cea mai mare plantatie de aluni din Europa se afla in tara noastra”

  1. bulgaru marius spune:

    buna ziua,doresc sa obtin si eu puieti de aluni,se pot obtine de la dumneavoastra?daca da ,va rog sa imi lasati niste date de contact,va multumesc

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.