Feed on
Posts
Comments

Comuna Corbi a mai făcut un pas spre progres. Deschiderea unei secţii de tricotaje, ce are piaţa de desfacere asigurată pentru firme de renume mondial, precum Prada sau Valentino, a însemnat nu doar crearea a peste 20 de locuri de muncă, ci a deschis calea spre o nouă viziune a ceea ce înseamnă dezvoltare sănătoasă, economie de piaţă, profit, bunăstare.

corbi_2
Alegerea comunei Corbi ca locaţie pentru derularea afacerii nu este întâmplătoare. Patroana este româncă, de profesie jurist, din Curtea de Argeş, iar partenerii direcţi sunt o firmă italiană – SC Paula Confecţii SRL- cu o vechime de 15 ani pe piaţa românească. Preda Mariana a decis să-şi deschidă atelierul aici datorită calităţii oamenilor din zonă.
“Raportul cu oamenii m-a atras foarte tare. Am avut o precedenţă în colaborarea cu femeile de aici, iar corectitudinea, calitatea, conştiinciozitatea precum şi talentul lor înnăscut m-au convins. Bunul simţ, educaţia, credinţa acestor oameni sunt valori pe care astăzi le întâlnim foarte rar, dar care sunt foarte importante pentru a construi ceva durabil. Le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat şi fără de care nu aş fi reuşit, fetelor, dar şi conducerii administraţiei locale, care ne-a dat tot concursul pentru a pune pe picioare acest atelier.

Avem mult de muncă şi multe de învăţat, dar sper să reuşim. Cel mai important este că avem piaţa asigurată, produsele noastre ajungând la case de modă celebre: Benetton, Prada, Luisa Spagnoli, Max Mara, Valentino. Italienii ne-au ajutat cu utilajele necesare, care sunt maşini de cusut de ultimă generaţie, precum şi cu resursa umană – o doamnă minunată care le instruieşte pe fete. Îmi doresc ca toată lumea să fie mulţumită şi să reuşim Cred că acest atelier de tricotaje reprezintă o rampă de lansare pentru noi toţi de aici.”
corbi_1
În stil tradiţional, pentru noroc şi bunăstare, la deschidere, atelierul a fost sfinţit, slujba fiind un moment emoţionant atât pentru angajate, cât şi pentru invitaţi. Primarul localităţii Corbi, Virgil Baciu a salutat iniţiativa privată şi a ţinut să le ureze câteva cuvinte celor implicaţi în această mică afacere: “În primul rând trebuie să adresez felicitări doamnei Preda, pentru curajul de a investi, precum şi partenerilor italieni, care ne împrumută din experienţa lor. Este mult mai dificil decât pare să fii om de afaceri. Vă spune cineva care face parte din această categorie cu mult timp înainte de a fi primar. Eu ştiu ce înseamnă să plăteşti salarii, să ai grijă ca lucrurile să evolueze zi de zi, să te zbaţi nu doar pentru tine, ci pentru toţi angajaţii. Vă spun cu toată obiectivitatea, când o persoană alege să investească, nu pune la bătaie doar resursele materiale, ci mai ales cele fizice, cele morale, cele intelectuale. Realitatea este că ar trebui să ne uităm la astfel de oameni ca la icoane, pentru că ei sunt cei care creează plus valoare, pentru că ei reprezintă motorul economiei, pentru că de ei depinde dezvoltarea. 24 de locuri de muncă create aici la Corbi înseamnă foarte mult pentru toţi. Primii beneficiari sunteţi dumneavoastră, angajaţii, care primiţi salarii.
Familiile dumneavoastră o vor duce mai bine prin aceşti bani pe care îi veţi câştiga. Apoi, întreaga comunitate are de câştigat prin impozitele şi taxele care vor veni la buget, sume pe care noi, administraţia, le vom investi pentru localitate. Aveţi tot sprijinul nostru, al Primăriei şi al Consiliului Local, al comunităţii, necondiţionat. M-aş bucura foarte mult să aveţi puterea psihică să vă omogenizaţi ca echipă şi să vă ridicaţi la nivelul cerut. Femeile din Corbi sunt cunoscute pentru îndemânarea lor, dar acum trebuie să trecem la alt nivel, de la cel de amator, la profesionist. E nevoie de disciplină, de muncă, de conştiinciozitate, astfel ca afacerea să fie pe profit şi să se extindă”, a spus primarul Virgil Baciu.

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.