Feed on
Posts
Comments

Noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) din 2014 va avea doar 14 masuri, iar birocratia va fi mult redusa a declarat intr-un interviu Achim Irimescu, secretar de stat la MADR.
capite-604-lucian-muntean_resize
Reprezentantul MADR a vorbit si despre proiectele pe care Ministerul le ia in calcul pentru a ajuta fermierii romani in 2014, pana cand vin banii de la Bruxelles. El a spus ca pentru masurile de agro-mediu valoarea finantarii va fi cea mai mare, respectiv 7,14 miliarde de euro. “Ca imagine de ansamblu pe ce masuri o sa mergem noi: o sa fie infrastructura rurala cu 1,2 miliarde de euro, masuri de agro-mediu – 30% din valoarea finantarii adica 7,14 miliarde de euro, programul LEADER – 5% din alocarea totala si asistenta tehnica – 0,5% din alocare. Acestea sunt programele impuse. In ceea ce priveste restul banilor, avem un miliard de euro deja angajat pe partea de bunastare animala si alte masuri. Restul banilor sunt orientati catre sustinerea tinerilor, investitii in ferma si industria alimentara. Acestea sunt marile linii de finantare.” a spus Achim Irimescu.
Acesta a mai adaugata ca pomicultura va fi sustinuta din pilonul doi cu fonduri pentru reconversia livezilor, formare profesionala, investitii in depozite si altele.

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.