Feed on
Posts
Comments

Pana pe 15 noiembrie, la APIA Arges, crescatorii de ovine si caprine din zonele defavorizate ale judetului au putut sa depuna cererile de plata pentru subventii, finantate din Fondul European de Garantare Agricola.
1165119-herd-of-sheep-grazing-on-mountain-pasture_resize
In judet sunt 28 de localitati cuprinse in “zona defavorizata”, iar cei mai multi crescatori de animale se afla in aceste localitati. Din pacate, numarul celor care au depus cereri nu este asa de spectaculos. Vineri, 15 noiembrie, pana la ora pranzului, doar 110 crescatori au reusit sa depuna documentatia pentru plata acestui ajutor. “Banii se dau, dar nu oricui! Vorbim de bani europeni, iar normele au fost mai drastice. Cei care au depus cererea trebuia ca 100 de zile sa tina exploatatia in zona defavorizata. Avem crescatori care au oile in Baragan, iar in aceste conditii nu au putut sa ceară ajutor” – a spus Marius Stroescu, directorul executiv al APIA Arges.
Cuantumul subventiei este de 6,5 euro pe cap de animal. Ajutorul specific pentru ovinele si caprinele de lapte si de carne din zonele defavorizate se acorda anual.

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.