Feed on
Posts
Comments

Noua lege a pajistilor va obliga fermierii sa foloseasca banii primiti din subventii pentru modernizarea si intretinerea patrimoniului pastoral, a spus ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

Acesta a spus ca, in prezent, se lucreaza la normele metodologice pe Legea pajistilor, care va aduce beneficii agricultorilor din zonele de munte: “Prin noua lege va exista obligativitatea ca toti banii care se primesc din subventii sa fie cheltuiti pentru modernizarea si intretinerea patrimoniului pastoral. Legea este deja promulgata si acum lucram la normele metodologice pe care speram sa le finalizam pana la finele anului”

Ministrul Agriculturii a subliniat ca in prezent, prin PNDR, Romania beneficiaza pana in 2013 de peste 800 milioane euro prin trei masuri de agromediu si zone defavorizate care sunt orientate catre zonele de munte.

Zonele montane vor beneficia de un sprijin financiar mai consistent prin noua Politica Agricola Comuna (PAC) 2014-2020, de acest sprijin urmand sa beneficieze si Romania, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

Zona de munte din Romania cuprinde circa 3,2 milioane hectare de terenuri agricole, din care 2,5 milioane ha pasuni si fanete naturale. Daca socotim o incarcatura de o unitate vita mare la hectarul de pasune, vom vedea ca zootehnia noastra montana are un potential precum Elvetia sau Austria.

Sursa: www.capital.ro

2 Responses to “Subventii pentru modernizarea si intretinerea pajistilor montane”

 1. Tease Viorel spune:

  fonduri pentru funduri,asa le vad io…….

 2. Deloras spune:

  I see a lot of interesting content on your page.
  You have to spend a lot of time writing, i know how to save you a lot of time, there is a
  tool that creates unique, google friendly posts in couple of minutes, just
  search in google – k2 unlimited content

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.