Feed on
Posts
Comments

Indiferent de anotimp, comuna Corbi are un farmec aparte. Daca urci pe cusma localitatii simti ca esti mai aproape de cer, asta si gratie schitului rupestru, iar privelistea din fata ochilor pare a fi zugravita de pictorul Nicolae Grigorescu. In aceste meleaguri pitoresti am poposit dup ace toamna si-a asternut pe umerii muscelelor blana-i ca de urs, tesuta din frunzisul tot mai aramiu.

Grija pentru oamneni
Criza economica s-a facut simtita si la Corbi, numai ca realizarile se vad la tot pasul. In fiecare an se mai modernizeaza cate ceva, se mai pune cate o caramida. Niciodata nu sunt bani suficienti, dar cu o mana de oameni harnici se pot face multe. Vointa trebuie sa existe, iar aici nu avem a ne plange. Are primarul Mihai Ungurenus atata dorinta de a imbunatati traiul consatenilor, incat ai crede ca si muntii i-ar putea muta din loc. In tot ceea ce face depune efort, uneori supraomenesc, dar pune si suflet. A vrut ca si copiii de la sat sa aiba locuri de joaca ca la oras. A reusit acest lucru, iar cei mici sunt incantati de leaganele ce le fac copilaria si mai frumoasa. Scolile sunt bine intretinute, au incalzire centrala, apa calda si tot confortul pentru desfasurarea procesului instructive-educativ in cele mai bune conditii. In cele doua mandate ale sale, primarul a investit in unitatile de invatamat peste 30 miliarde lei vechi. Cea mai mandra este gradinita de la Stanesti, una dintre cele mai moderne unitati de profil din mediul rural. Administratia locala a investit sume consistente in reabilitarea cladirii. Instalatia eslectrica a fost inlocuita, la fel si tamplaria, a fost montata centrala termica, acoperisul este revopsit, s-a zugravit cladirea etc.

Cartea de vizita
Primaria, locul unde vin sa-si rezolve probleme atatia oameni, nu a ramas pe ultimul plan. Acum arata altfel si asta multumita primarului Mihai Ungurenus si Consiliului Local care au stiut sa chiverniseasca banii si sa-i investeasca in lucrari durabile si eficiente. S-a facut o extindere, astfel incat cetateanul sa gaseasca toate serviciile la centru, nu sa alerge dintr-o parte intr-alta…
Primarul este iute in gandire, atent cu vorba, face ce promite si promite doar ceea ce stie ca poate face. Nu are astampar… administrativ si, dup ace a reparat drumirilecomunale, a plombat DJ 731, tot mai spera ca alimentarea cu apa – proiect inceput pe Ordonanta 7/2006 – va fi finalizata. Mai sunt necesare vreo 30 miliarde lei vechi, dar cum speranta moare ultima, edilul-sef crede ca Guvernul va aproba fondurile necesare finalizarii acestei investitii. In vremurile astea de criza, proiectele europene aduc insemnate fonduri banesti. In acest spirit s-a depus un proiect pe Masura 322d pentru asfaltarea drumului ce face legatura intre Corbi si Bradulet.

Buna ar fi o ploaie!
Era necesara si reabilitarea retelei de iluminat public. A reusit primarul Ungurenus sa puna in aplicare si un asemenea proiect, iar stalpii de iluminat din Corbi – zona nord, Corbsori si catunul Piua – au fost inlocuiti. In partea vestica a localitatii, pe o suprafata de 13 ha, se va infiinta o plantatie de salcami, pentru stabilizarea terenului. Pomisorii au fost deja adusi. S-a imprejmuit si terenul. O sa fie mai greu cu pamantul in care-si vor prinde radacinile, fiindca din cauza secetei prelungite (din 6 august n-a mai plouat in Corbi!) s-a transformat in … beton.

Traditie si speranta
Comuna Corbi isi deschide aripile intre doua manifestari folclorice specifice: “Rapsodia pastoreasca” organizata de peste patru decenii in luna mai, odata cu urcatul oilor la munte si Festivalul “Florile dalbe” desfasurat in preajma sarbatorilor de iarna ce au un farmec aparte in lumea satului. Primarul Mihai Ungurenus stie acest lucru si le ureaza, inca de pe acum, localnicilor si colaboratorilor sa aiba parte de sanatate, credinta, belsug si speranta.
MARTI, 22 NOIEMBRIE 2011 | M. MARTIN, M. NEAGOE |
ZIARUL ARGESUL

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.