Feed on
Posts
Comments

Echipa județeană “Let`s Do It, Romania!” vă așteaptă în Echipa Națională de Acțiune și la Ziua de Curățenie Națională din 24 septembrie!
În următoarele zile voluntarii se mai pot înscrie pe site http://www.letsdoitromania.ro/vreau-sa-particip, pot forma echipe sau pot adăuga organizaţii/companii în echipă și își pot aloca mormane. Cei care nu au echipă sau nu mai pot să se înscrie sunt așteptați la punctele de înregistrare – Prefectura Argeș și Primăriile localităților din Argeș. În Argeș, pe 24 septembrie, ne dorim să participe activ 15.000 de voluntari!

Programul Zilei de Curăţenie Naţională va începe la ora 08:00 cu înregistrarea voluntarilor, instruirea și dotarea cu materiale și va continua până la orele 15:00 când voluntarii vor comunica cantitățile de deșeuri colectate. Se va face înregistrarea voluntarilor care nu s-au înscris pe site (8:00 – 9:00) şi formarea sau completarea echipelor de curăţenie (9:00 – 10:00). După semnarea formularului de înscriere şi după recepţia sacilor şi a mănuşilor, în cazul în care acestea nu vor fi asigurate pe cont propriu de către voluntari, echipele care şi-au alocat deja mormanele pe site, pot pleca să le cureţe. Echipelor care nu şi-au ales mormane şi care nu s-au înregistrat pe site, li se vor aloca mormane la punctul de înregistrare.
Între orele 9:00 şi 15:00 va avea loc curăţarea mormanelor. La finalizarea colectării selective a deșeurilor, liderul echipei va comunica responsabilului din partea primăriei numărul de saci strânşi, iar acesta se va ocupa de transportul deşeurilor la baza de stocare. Raportarea de către lider a mormanelor curăţate de echipă se poate face fizic, la punctul de înregistrare prin completarea unui formular, sau prin SMS către reprezentantul LDIR la care s-a înregistrat. Înainte de a pleca la curăţenie, voluntarilor li se vor prezenta normele de curăţenie şi siguranţă, precum şi instrucţiunile de colectare selectivă.
Deşi s-au distribuit deja cantităţi mari de materiale, este posibil ca acestea să fie insuficiente, motiv pentru care mulţumim anticipat tuturor echipelor care îşi pot asigura necesarul de saci și mănuşi (o pereche de mănuşi şi 3-5 saci de 120 l, cost aproximativ 5 lei), precum şi transportul. Toți voluntarii trebuie să fie îmbrăcați și încălțați corespunzător și să își ia la ei o sticlă de apă și un sandwich.
Vom pune la dispoziția voluntarilor 3 autocare oferite de Dacia și alte câteva mijloace de transport pentru care acum purtăm discuții cu câteva companii.
Instituția Prefectului Judeţului Argeș, Consiliul Județean Argeş, Garda de Mediu Argeș, Agenția Regională pentru Protecția Mediului Pitești, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Administrația Bazinală Argeș-Vedea și Direcția Silvică sunt principalele instituții partenere.

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.