Feed on
Posts
Comments

Localităţile care au avut drumuri calamitate în timpul inundaţiilor din 2010 au putut depune proiecte pentru fonduri europene pe măsura 332D. Din toată ţara, doar 100 de proiecte vor primi finanţare de maxim 1,5 milioane de euro pentru refacerea acestor drumuri, punctajul fiecărui proiect fiind cel care va decide clasamentul.
1,5 milioane de euro – finanţare maximă

Din Argeş, au depus proiecte şase primării, respectiv Mioarele, Brăduleţ, Poienari de Muscel, Corbi, Mălureni şi Băiculeşti. Suprafeţele cele mai mari afectate de inundaţii le au localităţile Mioarele, cu 10 km de drum distrus, Brăduleţ, cu 2,4 de km de drum distrus şi Poienari de Muscel, cu 3,3 km de drum calamitat la inundaţiile din anul 2010. Chiar dacă nu vor primi finanţare europeană pentru a-şi reface drumurile calamitate, aceste proiecte pot fi păstrate şi depuse pe alte măsuri pentru a obţine fonduri europene.
„Deliberarea”, mai la primăvară
Cine va primi bani europeni şi cine nu se va decide abia peste câteva luni, banii urmând să vină cel mai probabil la primăvară. „Cele şase proiecte au trecut de prima fază şi intră acum în verificări pentru a se stabili care sunt eligibile. Aceste proiecte au fost preluate de către Serviciul Tehnic de la Târgovişte, care deja va începe vizitele în teren”, menţionează directorul adjunct al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Argeş, Marius Jurubiţă.

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.