Feed on
Posts
Comments

GAIA, GEMINI, Renoir, Smeralda, FUJION sunt soiuri de mere BUNE PENTRU CONSUM si usor de administrat pentru cultivator.

SOIURILE inovatoare apartin Consortiului VIVAISTI – CIV

Rezultatul a ani de cercetare si experimentare, merele prezentate de CIV sunt rezistente la rapan, cea mai frecventa boala in livezile din Italia si din intreaga lume. Aceasta este una din caracteristicile care face posibila mentinerea impactului asupra mediului la un nivel minim atunci cand cultivam aceste soiuri. Gustul lor dulce si puternic, de asemenea, se potriveste perfect preferintele organoleptice ale consumatorilor de astazi.

La Interpoma, targul international dedicat cresterii, depozitarii si comercializarii merelor (Bolzano, 4-6 noiembrie), Consorziul Italian Vivaisti – CIV a prezentat o noua serie de soiuri de mere care combina calitatile organoleptice optime cu rezistenta naturala excelenta. Aceasta gama este garantata pentru a satisface cerintele diferite in ceea ce priveste caracteristicile fructelor si a perioadelor de maturitate, se adapteaza bine la diferitele conditii de crestere si poate fi cultivat alaturi de soiurile traditionale. Caracteristicile pomilor faciliteaza munca cultivatorului si maximizeaza profitabilitatea.

Cele cinci noi soiuri – avand în vedere numele Gaia, Gemeni, Renoir, Smeralda şi Fujion – au trecut cu succes stadiul experimental si sunt gata pentru comercializare. Scopul principal pentru programul de cercetare al centrului CIV a fost de a gasi soiuri cu un fel de gust placut si intens care satisface cererea de pe piata.

“Chiar de la infiintarea sa – explica presedintele CIV Mauro Grossi – activitatile Consortiului Italian Vivaisti au fost indreptate spre crearea de soiuri rezistente care sa respecte mediul, care sa necesite cheltuieli mai putine, si sa fie sustenabile economic, pentru ca am fost constienti de faptul ca producatorii doresc culturi de mere eficiente si usor de intretinut.”

“Soiurile prezentate acum – spune amelioratorul Michelangelo – sunt rezultatul multor ani de cercetare. Ele sunt genetic noi, nu mutatii de alte soiuri. Ce le face sa fie speciale este faptul ca ele sunt simultan rezistente la rapan si, de asemenea, cu gust dulce; soiurilor existente rezistente la rapan sunt aproape toate cu gust amar, si, prin urmare, si mai putin populare pentru majoritatea consumatorilor.”

Sursa: Silvia Arcangeli CIV Biroul de presa c / o Fruitecom

Consorzio Italiano Vivaisti – CIV este liderul italian în domeniul inovatiei, precum si producerea de materiale de inmultire certificat. Formata in 1983, CIV este situata in San Giuseppe di Comacchio, in provincia Ferrara, si se compune din trei pepiniere de conducere: Vivai Mazzoni, Salvi Vivai şi Tagliani Vivai.

In fiecare an, cele trei pepiniere produc in total aproximativ 5 milioane de portaltoi, 3,5 milioane de meri, peri si samburoase, 150 de milioane de stoloni de capsuni si 2 milioane de material saditor de sparanghel.

CIV este membru fondator al DCI, o asociatie globala a pepinierelor care promoveaza schimbul, evaluarea si comercializarea de noi soiuri de fructe la nivel mondial in principalele zone producatoare. Rubens ® şi Modi ® sunt doua dintre cele mai de succes produse dezvoltate de centrul de cercetare CIV.

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.