Feed on
Posts
Comments

 

Cea de-a XV-a ediție a ”Întâlnirii fiilor satului Poienărei”, un succes. Primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, a ”pus la cale” un program care a ținut în priză participanții pe tot parcursul evenimentului. De la jocuri populare, concursuri de ciclism, artiști invitați, o paradă cu frumoși cai, copii ai locului îmbrăcați în straie populare, precum și premierea unor personalități ale locului, și nu numai.

Weekend-ul ce tocmai a trecut, la Căminul Cultural Poienărei a avut loc un important eveniment pentru locuitorii comunei Corbi. Primarul Virgil Baciu i-a invitat pe locuitorii comunei să participe la manifestările folclorice prilejuite de cea de-a XV-a ediție a „Întâlnirii fiilor satului Poienărei”, să îmbrace straie de sărbătoare și să participe la evenimentul ce a debutat sâmbătă, de la ora 10.30, cu slujba de la Biserica Poienărei. Ulterior a avut loc o vizită la Muzeul Constantin Samoilă, precum și un frumos spectacol folcloric menit să îi încânte pe toți locuitorii comunei Corbi.

Primarul Virgil Baciu a dat startul distracției (vezi imaginile):

Nu a durat mult și a fost încinsă o hora mare, iar primarul comunei s-a alăturat tinerilor locului îmbrăcați în straie populare. De la cel mai mic, până la cel mai mare, purtând costum tradițional, au început distracția, pe ritmuri populare.

Nu a durat mult, iar participanții la eveniment s-au prins cu toții în hora mare, semn că se simt foarte bine la spectacolul oferit cu ocazia ”Întâlnirii Fiilor Satului Poienărei”. Și astfel s-au distrat vreme bună, într-un cadru natural de poveste și cu un spectacol folcloric pe măsură.

Au fost premiați doi cicliști profesioniști, participanți la prima ediție a Cupei ”Fiii Satului Poienărei”, Ciclism traseu MTB – nr. 21. Este vorba despre Dan Cujbescu și Mircea Marius. Edilul local a fost cel care i-a premiat pe cei doi sportivi, în aplauzele oamenilor locului care au apreciat performanța realizată de cicliști.

Virgil Baciu a trecut în revistă numele înaintașilor săi, dar a transmis și câteva informații din monografia care se află în lucru la acest moment, date de referință cu privire la bogăția locului. Se dorește ca monografia să fie terminată până la finalizarea acestui an.

Nu sunt pentru prima dată în Corbi, la evenimentul din satul Poienărei, însă și de data aceasta au reușit să facă spectacol. Un grup de dansatori din județul Olt, localitatea Corbu, au prezentat jocuri săltărețe din zona de unde provin și au creat o atmosferă unică, demonstrând că jocul popular este unul frumos care trebuie păstrat și peste ani.

Și pentru modul obiectiv în care au fost reflectate evenimentele organizate în comuna Corbi, mai multe publicații argeșene au fost premiate de edilul Virgil Baciu. Printre acestea, și ziarul nostru, www.ziarulargesenilor.ro, prin jurnalistul Dorina Necșuleu.

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.