Feed on
Posts
Comments

b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_08_Stenebird_Baciu.jpg

Ieri, organizatorii celui mai mare festival  rock din mediul rural din România,  ce va avea loc între 10 și 12 august în comuna Corbi, au organizat o conferință de presă la Bibliotheque Pub din Pitești pentru a prezenta mai multe detalii despre acest mult așteptat festival. La această conferință de presă au fost invitați atât primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, dar și Dave Evans-primul solist al celebrei trupe AC/DC, care va concerta la Corbi sâmbătă, 11.08.2018.

Pe lângă detalile festivalului, organizatorii au dezvăluit și faptul cum s-a născut această idee. Ei au spus că într-o seară, ,,la un pahar de…” s-au gândit să facă ceva și pentru județul Argeș, de unde sunt de loc. Astfel a apărut ideea organizării unui festival rock în mediul rural, în zona de nord a județului, însă niciunul dintre organizatori nu se gândea ca acest festival să aibă loc anul acesta, timpul fiind extrem de scurt.

Entuziasmați de ce vor să facă pentru județul Argeș, organizatorii au început să bată pe la ușile primăriilor din nordul județului pentru a prezenta proiectul lor, dar acel entuziasm a fost redus dintr-o dată după ce ușile nu le-au fost deschise. Numai că vântul norocului i-a adus și la Primăria Corbi, unde, au intrat foarte repede, dar au ieșit foarte greu, fiind cumva sechestrați de primarul Virgil Baciu.

,,La Corbi am găsit un primar care a înțeles conceptul și s-a bucurat foarte mult pentru că în primul rând își poate promova zona din punct de vedere turistic. Noi am văzut mai multe zone. Am umblat pe foarte multe dealuri din nordul Argeșului, dar ne-am lovit de tot felul de uși închise. N-am avut cheile, nu le-am deschis și am plecat mai departe. Am fost și la domnul primar de la Corbi care ne-a spus: ,,De aici nu mai plecați! Festivalul va fi la Corbi. De ce aveți nevoie?” Cu dânsul nu am negociat nimic. Pur și simplu ne-a întrebat de ce avem nevoie. Domnul primar a fost foarte încântat și ne-a oferit mai mult decât ne așteptam.  De asta îl facem la Corbi. Bineînțeles, și locația este fabuloasă”, a declarat unul dintre organizatorii festivalului Stonebird.

# Efectele asupra comunității ale acestui festival

b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_08_StonebirdFestivallaCorbii.jpgPrimarul comunei Corbi a înțeles imediat oportunitatea organizării acestui festival în localitatea sa. Astfel iată că încă de la prima ediție toate unitățile de cazare din zonă au fost ocupate și alte peste 20 de gospodării din Corbi au încheiat deja acorduri de cazare cu participanții la acest festival.

Totodată, duminică, în ultima zi a festivalului, se va amenaja și o zonă de vânzare de produse tradiționale unde locuitorii comunei Corbi pot veni să-și valorifice toate cele produse în gospodăria lor precum: cașcavalul de Corbi, brânza de oaie, pastramă, țuică și multe alte produse gastronomice tradiționale și nu numai.

,,La Corbi există un program de dezvoltare și de promovare a comunității noastre locale. În acest scop am organizat diverse evenimente și nu prididesc să nu mă folosesc de orice moment când se poate întâmpla ceva și putem organiza la Corbi.

Acum, că într-o bună zi eram la birou și au apărut Mihai, Daniel și Bogdan, spunând că au o idee să organizeze un festival rock, le-am zis că au nimerit unde trebuie și că nu mai ies din Primărie până nu stabilesc ce vor exact și ce trebuie. Noi facem eforturi ca din punct de vedere logistic lucrurile să fie foarte bine organizate, iar de restul se ocupă cei trei inițiatori ai proiectului”, a declarat primarul comunei Corbi, Virgil Baciu.

 

Pe parcursul celor trei zile de festival sunt așteptați mii de fani rock din toată țara. Prețul abonamentelor, ce pot fi achiziționate atât de la fața locului, cât și de pe eventim.ro și iabilet.ro este unul foarte accesibil: 80 de lei.

Dave Evans, primul solist al AC/DC, care a fost deja la Corbi pentru a vedea locul unde va concerta, s-a declarat încântat de zonă și de oameni și a precizat că duminică 12 august va aloca o zi întreagă pentru a vizita comuna Corbi.

Alături de Dave Evans, care va urca pe scenă în a doua zi a festivalului, la Stonebird participă invitați de prim rang din țară și străinătate: bateristul american Mike Terrana (care a scos un album cu celebra Tarja Turunen), trupele Zob, Partizan, Bucium sau Lupii&Alex Calancea și The Rock, cea mai bună trupă tribut AC/DC din Europa.

Festivalul oferă vizitatorilor zonă de camping, parcare, zonă de food % drink, zone de relaxare pentru peste 1500 de persoane. Participanții pot veni cu cortul sau se pot caza la localnici (agroturism), unde vor fi serviți cu bucate 1000% naturale, chiar din ograda lor.

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.