Feed on
Posts
Comments

b_750_350_16777215_00_images_poze_2017_04_Virgil-Baciu-Corbi.jpg

Așa cum am anunțat în urmă cu câteva zile, azi și mâine, comuna Corbi este gazda a numeroși antreprenori și nu numai veniți din toate locurile țării.

Grație proiectului „Antreprenorești – Adoptă un Sat!”, pus în aplicare de oraganizația Romanian Business Leaders (RBL), iată că în localitatea Corbi poate apărea o nouă oportunitate de dezvoltare, aceea pe agroturism.

Prin această acțiune, care se află în plină desfășurare în Corbi, RBL vrea să dezvolte în acestă localitate agrotursimul, punându-se accent atât pe frumuseţile locului, dar și pe preparatele culinare autentice locale, după modelul turismului maramureşan.

Azi oaspeții au vizitat biserica rupestră Corbii de Piatră, rămânând cu toții impresionați de frumusețile locului, dar și de poveștile legate de aceste meleaguri.

,,Comuna Corbi este una din cele patru localități ,,adoptată” de  Romanian Business Leaders. Primul proiect concretizat cu organizația RBL este cel de azi, care se află în plină desfășurare. Proiectul urmărește promovarea agroturismului în comuna Corbi. Oaspeții au venit pentru a vedea ce este mai frumos în comuna noastră, acest patrimoniu cultural, dar și natural pentru că avem peisaje foarte frumoase.

Această biserică rupestră este unică în România și una din cele mai importante din lume.

La noi, în comuna Corbi, activitatea de bază este agricultura, cu preponderență creșterea animalelor și în special a oilor.  Crescătorii de ovine din comuna Corbi dețin aproximativ 30 de mii de capete de ovine, ceea ce ne face să fim fruntași în țară și ei se mândresc cu această activitate.

Noi, acum, venim în completare cu o altă direcție de dezvoltare rurală și anume, agroturismul pentru că se leagă foarte bine cu activitatea de bază a locuitorilor din Corbi”, a precizat primarul comunei Corbi, Virgil Baciu.

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.