Debut promiţător pentru piaţa construcţiilor din Argeş, în noul an! 2017 a venit cu noi contracte generoase puse la bătaie de administraţiile publice locale pentru firmele de profil, în această perioadă fiind aşteptate oferte pentru proiecte în valoare totală de aproximativ 3 milioane de euro.

La Poiana Lacului, se modernizează 9,5 km de drumuri
Cel mai mare contract vizează modernizarea infrastructurii rutiere din comuna Poiana Lacului. Potrivit anunţului de licitaţie, investiţia prevede lucrări pe aproximativ 9,5 km de uliţe şi drumuri comunale, pentru care primăria din localitate alocă peste 67 de miliarde de lei vechi din fonduri bugetare, la care se va adăuga şi TVA. Dintre aceştia, 65,15 miliarde sunt destinaţi lucrărilor propriu-zise, restul reprezentând maximul cheltuielilor alocate organizării de şantier. Fiind vorba despre o lucrare atât de amplă, lucrările se vor întinde pe parcursul a trei ani, începând cu data semnării contractului cu firma care va câştiga licitaţia. Societăţile de construcţii interesate îşi pot depune ofertele până cel târziu pe 20 ianuarie, ora 15, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

4059AsfCorbsori

13240550_1019932874710449_3864009099659481727_n

Asfaltări de 44,65 miliarde lei la Corbi
Şi în localitatea Corbi se pregăteşte un mare proiect de asfaltare a unora dintre drumurile comunale, având prevăzut cu acest scop un buget de 44,65 miliarde de lei vechi. În mai anul trecut, proiectul „Modernizare drumuri comunale și de interes local în comuna Corbi, județul Argeș” a fost aprobat la finanţare printr-un ordin al ministrului Dezvoltării privind aprobarea listei obiectivelor de investiţii şi sumelor alocate acestora pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Licitaţia pentru execuţia lucrărilor a fost demarată vineri, 6 ianuarie, termenul-limită pentru depunerea ofertelor fiind 26 ianuarie, ora 15, contractul urmând să fie adjudecat de către firma care vine cu preţul cel mai avantajos.(Nadia Ciochină)

sursa: saptamanalul ancheta