Feed on
Posts
Comments

4084virg

Fermierii spun că trăiesc cel mai catastrofal an de când fac agricultură. Cu un 2015 secetos în spate, anul 2016 le-a adus doar promisiuni neonorate. Situația este deja cunoscută și implică ferme în faliment, animale abatorizate pe bandă rulantă și campania de primăvară compromisă. Fermierii nu stau însă cu mâna în sân și se organizează pentru proteste.
4084protest
Este și cazul Federației Crescătorilor de Bovine din România care ne-au declarat că vor protesta săptămâna viitoare la București, după ce au dat răgaz autorităților două săptămâni să le rezolve problemele.

 

”Noi acum suntem în ședință și data despre care discutăm pentru protest este 23 martie. Situația este foarte gravă, dacă fermierilor le este așa de bine și consideră că nu trebuie să tragem un semnal de alarmă atunci să stea acasă, dacă nu, atunci se alăture. Eu i-am spus la ultima întâlnire domnului ministru că nu aș vrea să număr oamenii în stradă dar iată că în ultimă instanță am ajuns și aici. Cei care doresc se pot alătura protestului oricând pentru că deja nu se mai poate. Deocamdată cert știm că ni se alătură Federaţia Oierilor de Munte din România dar suntem în discuții cu toți liderii de asociații și federații. Astăzi sau mâine vom face publică lista de revendicări și după aceea vom anunța concret calendarul acțiunilor noastre”, ne-a declarat Claudiu Frânc. 

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.