Feed on
Posts
Comments

Ajutor de stat si Schema de minimis prin sM4 2 si sM4 2a

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficiala de internet varianta consultativa a Ghidului Solicitantului pentru Schemele de ajutor de stat – Stimularea dezvoltarii regionale prin realizarea de investitii, pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole, respectiv pomicole si pentru Schemele de minimis – Sprijin pentru servicii de consultanta in vederea implementarii proiectelor de investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole, respectiv pomicole aferente submasurilor 4.2 „Sprijin pentru investitii in prelucrarea/ comercializarea si/ sau dezvoltarea de produse agricole” si 4.2a „Investitii in procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol”.
Variantele consultative ale Ghidului Solicitantului aferente submasurilor mai sus amintite din PNDR 2020 sunt disponibile pentru toti cei intersati pe site-ul AFIR (www.afir.info) la sectiunea Investitii PNDR in pagina dedicata fiecarei submasuri de investitie in parte.

Prin cele doua scheme aferente sM 4.2 se pot solicita Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) fonduri nerambursabile pentru investitii precum fabricarea produselor de panificatie, de patiserie sau a inghetatei. Mai mult, este finantata pentru prima data fabricarea berii. Prin shemele aferente sM 4.2a sunt considerate investitii eligibile fabricarea ciocolatei cu fructe, a fructelor confiate, dar si a bauturilor alcoolice din fructe (lichioruri, tuica sau palinca).

„Aceste scheme de ajutor de stat vin sa aduca o diversificare si mai mare a paletei de investitii pe care AFIR le va finanta anul viitor. Asteptam opiniile si propunerile celor interesati si speram ca acesta transparenta decizionala sa ne asigure construirea unui cadru de intocmire a cererilor de finantare si de implementare a proiectelor cu adevarat accesibile si adaptate nevoilor beneficiarilor. Data limita pana la care toti cei care doresc sa transmita observatii la variantele consultative ale Ghidului Solicitantului pentru Schema de ajutor de stat si pentru Schema de minimisaferente celor doua submasuri, 4.2 si 4.2a, este 7 ianuarie 2016, a precizat Andras SZAKAL, directorul general al AFIR.

Adresa de e-mail unde se pot trimite observatii sau comentarii referitoare la variantele consultative ale Ghidului Solicitantului pentru Scheme este relatii.publice@afir.info

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.