Feed on
Posts
Comments

 

Asprele cuvinte au fost rostite de către primarul din Corbi. Virgil Baciu a fost extrem de nemulţumit, deoarece săptămâna trecută a fost nevoie de două şedinţe de legislativ pentru a se ajunge la aprobarea unei rectificări pozitive de buget în sumă de 9,7 miliarde lei vechi.

corbi

 

“Ceea ce s-a petrecut la prima şedinţă poate părea ilogic oriunde altundeva decât la Corbi: practic, în urma rectificării bugetare decise de guvern, primisem nişte bani la care aveam dreptul legal şi o parte dintre aleşii comunităţii au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a nu intra în bugetul local! Este vorba despre consilierii locali PSD, care au uzat de toate mijloacele pentru a bloca nu numai funcţionarea primăriei, dar şi dezvoltarea locală. După ce vreo 16 ani la rând n-au mişcat ceva în această direcţie, acum nu le convine faptul că, în actualul mandat, am reuşit să mişcăm lucrurile în direcţia cea bună. Profitând de lipsa motivată a doi consilieri care susţin interesele celor care i-au votat, au picat hotărârea de intrare a banilor la bugetul comunei. Drept urmare, am convocat o şedinţă de îndată, pentru a pune situaţia în normalitate, căci n-am mai auzit ca nişte bani primiţi legal să fie refuzaţi de vreun consiliu local. În urma votului pozitiv obţinut la această şedinţă, n-am pierdut banii ce ni se cuveneau. Oamenii au dreptul să ştie cum au votat aleşii lor. Pentru s-au pronunţat viceprimarul Dan Aldea, din Corbi, Dionisia Burilă şi Vişinel Banu, ambii din Corbşori, Gheorghe Moroiu şi Romeo Precup, din Jgheaburi, Tiberiu Zaharia din Corbi şi Vasile Grigoroiu, din Stăneşti. De remarcat ar fi faptul că dr. Ion Săvescu a dat telefon din Franţa pentru a spune că votează pentru aprobarea intrării celor 9,7 miliarde în bugetul local. Cei care s-au opus au fost: Dan Mogaru, din Corbi – cel care s-a afişat drept lider al opoziţiei contra intereselor comunităţii, fostul primar Mihai Ungurenuş, din Stăneşti, Ion Ioniţă şi Ion Maria – din Corbşori şi Iosif Mogaru, din Corbi (Jgheaburi). Ruşine să le fie, pentru că se gândesc la interesele proprii şi cele de partid, care ţin de rezultatul alegerilor locale viitoare şi nu de interesele oamenilor care i-au votat ca să le facă viaţa mai bună! Eu nu ţin să fac o meserie din funcţia de primar, dar ca locuitor al comunei, sunt interesat de mersul firesc al lucrurilor spre mai binele tuturor”, a spus Virgil Baciu.

Acesta a precizat că suma de 9,7 miliarde lei vechi va fi folosită pentru asfaltările programate pentru satele Corbşori şi Poenărei, finalizarea distribuţiei de apă, repararea căminelor culturale şi asigurarea funcţionării normale a administraţiei publice locale, care trebuie să-şi achite şi datoriile faţă de furnizorii de servicii.

Written by Doru Bobi. Posted in Actualitate  – ARGES EXPRES

 

 

 

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.