Feed on
Posts
Comments

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UbPsVRq6I64&feature=share&list=TLQOYDvDmXgU8[/youtube]

Virgil Baciu, primarul comunei Corbi, acum mai bine de 10 ani, în perioada în care era om de afaceri, a venit cu ideea de a institui o zi a locurilor natale, în care să-i adune pe fii satului Poienărei. Deşi majoritatea celor care-l ascultau păreau neîncrezători, Virgil Baciu a demonstrat că imposibilul nu există. Ideea actualului primar a fost de a salva satul Poienărei, unul dintre bastioanele luptei armate împotriva comunismului.
Virgil Baciu a adunat în jurul său oameni deosebiţi, şi acum 10 ani, a reuşit, pentru prima dată, să adune fii din Poienărei la o sărbătoare a lor, sărbătoare care a ajuns anul acesta la a X-a ediţie.
În anul 2011, Baciu a jurat în faţa altarului şi a celor prezenţi, că la următoarea ediţie, va aştepta sătenii din Poienărei, la acestă sărbătoare, cu tricolorul de primar. O altă promisiune a fost că va asfalta drumul spre Poienărei. Anul acesta, la sărbătoarea anuală, organizată în prima sâmbătă după Adormirea Maicii Domnului, Baciu, primar al comunei Corbi, a demonstrat că se ţine de cuvânt. Drumul către Poienărei este asfaltat.

Fii satului Poienărei, îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, au mers cu mic cu mare la biserica din sat, unde au participat la o liturghie ţinută în amintirea morţilor în lupta contra tiraniei roşii în anii 1945-1958 .
După slujbă, sătenii, împreună cu invitaţii, au petrecut la o sebare câmpenească, până la înserat.
Virgile Baciu le-a mulţumit invitaţilor pentru participare. Iani Popa, senator de Argeş, Constantin Polexe, vicepreşedinte CJ Argeş, Adrian Miuţescu, Gheorghe Nicuţ, primarii de la Domneşti şi Aninoasa, Gabriela Pendiuc, director al Şcolii Populare de Artă din Piteşti, dar şi mulţii alţii, au ales să petreacă o sâmbătă la Poienărei.

Lui Ştefan Lăzăroiu primarul de la Corbi a ţinut să-i mulţumească pentru sponsorizarea pe care a făcut-o pentru petrecerea Fiilor satului Poienărei. “Îi mulţumesc în mod special lui Ştefan Lăzăroiu pentru sponsorizarea pe care a făcut-o pentru petrecerea de azi, şi nu pot să nu amintesc că iarna trecută ne-a ajutat cu utilaje pentru a putea deszăpezi drumul către Poienărei, fără a cere vreun ban pentru ajutorul acordat”, a spus Virgil Baciu

galerie foto

 

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.