Feed on
Posts
Comments

APIA DOMNESTI ASTEAPATA FERMIERII DIN CORBI SA DEPUNA CERERILE PENTRU SUPRAFATA
Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă, fermierii trebuie să depună la centrele APIA, în intervalul 3 martie – 15 mai 2014, o singură cerere de plată, a anunţat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Pentru cererile de plată depuse începând cu data de 16 mai, se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 9 iunie 2014, cererea de plată nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs.
DSC08558
Pot beneficia de măsurile de sprijin pe suprafaţă persoanele fizice şi/sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, sau administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune. Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţa respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul. Sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de minim 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare.
Fermierii deja înregistraţi la APIA în campaniile precedente şi care intenţionează să solicite sprijin pe suprafaţă în anul 2014, prin acces la internet, pot completa electronic declaraţia de suprafaţă şi pot să vizualizeze şi, după caz, actualizeze propriile parcele. De asemenea, fermierii îşi pot digitiza parcele noi prin identificarea pe ortofotoplanurile disponibile în baza de date (LPIS) a APIA. Schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă sunt finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Anul trecut au beneficiat de aceste măsuri peste un milion de fermieri.

Lista fermierilor din Corbi cu programarile la APIA  DOMNESTI  si Ro-ul poate fi descarcata de aici :

LIsta fermieri CORBI 2014

cu RO-ul din acest tabel intrati pe site-ul

http://lpis.apia.org.ro/

la nume utilizator introduceti RO-ul dumneavoastra

iar la  parola  introduceti CNP dumneavoastra
 

104 resize

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a propus ca 31 mai 2014 sa fie termenul limita de depunere a registrului special de evidenta a beneficiarilor de sprijin financiar prevazut de schema de ajutor de minimis pentru achizitionarea tancurilor de racire a laptelui.

Registrul special de evidenta a beneficiarilor de sprijin financiar prevazut de schema de ajutor de minimis va fi insotit de copiile cererilor initiale Modificarea se refera si la faptul ca in termen de 30 de zile de la achizitia tancului de racire, beneficiarii banilor trebuie sa depuna la APIA copia facturii fiscale a utilajului achizitionat.

Ajutorul financiar pe care il pot primi crescatorii de lapte ajunge la maxim cinci mii euro pentru achizitionarea unor tancuri de racire a laptelui, a caror capacitate maxima va fi de 1.000 litri/comuna.

Normele de venit pentru impozitul aplicat persoanelor fizice din agricultura

agri4 resize

Normele de venit pentru impozitul care va fi aplicat persoanelor fizice din agricultura de la 1 februarie au fost publicate miercuri in Monitorul Oficial, perioada impozabila fiind pana la 31 decembrie 2013.

Conform Ordonantei de urgenta de modificare a Codului Fiscal, adoptata miercuri de Guvern, nivelul normei de venit a fost stabilit pe fiecare cultura vegetala in parte pentru o suprafata mai mare de doua hectare, iar in sectorul cresterii animalelor, nivelul normei este in functie de specie si de numarul de animale detinute. Normele de venit au fost stabilite pe unitatea de suprafata (hectar)/cap de animal sau familie de albine. De asemenea, actul normativ precizeaza si care sunt limitele neimpozabile in functie de suprafetele agricole sau de numarul de animale detinute.

Astfel, in cultura vegetala, la cereale, norma de venit pentru o suprafata mai mare de doua hectare este de 449 de lei, pe unitatea de suprafata, la plante oleaginoase de 458 de lei, la cartof de 3.488 lei, sfecla de zahar – 697 de lei. In cazul tutunului, norma de venit a fost stabilita la 1.060 lei, pentru o suprafata mai mare de un hectar. Conform actului normativ, la legumele de camp, limita neimpozabila este de 0,5 hectare, iar pentru ce depaseste aceasta suprafata, norma de venit este de 4.001 lei. Legumele in spatii protejate au o norma de venit de 8.033 lei pentru suprafetele ce depasesc 0,2 hectare.

In ceea ce priveste pomii si viile pe rod, impozitul se va aplica la o suprafata mai mare de 1,5 hectare, respectiv 0,5 hectare, iar normele de venit au fost stabilite la 4.709 lei si 1.385 de lei pe unitatea de suprafata. Limita neimpozabila la aceste culturi este sub 1,5 hectare (pomi fructiferi) si de sub 0,5 hectare la vii. Pentru flori si plantele ornamentale norma de venit a fost stabilita la 11.773 lei pentru o suprafata mai mare de 0,3 hectare

.agricultrual hero resize

In sectorul de crestere a animalelor, limita neimpozabila la bovine(vaci si bivolite) este de doua capete, iar pentru ceea ce depaseste acest numar norma de venit a fost stabilita la 453 de lei pe cap de animal. La ovine si caprine, nu sunt impozitate persoanele fizice care detin pana in 10 capete, iar intre 10 si 50 de capete, norma de venit este de 23 lei. Pentru mai mult de 50 de capete norma este de 65 de lei. La porcii pentru ingrasat, limita neimpozabila este de sase capete, iar intre sase si zece capete a fost stabilita o norma de venit de 56 de lei, peste 10 capete fiind de 177 de lei. La pasari de curte norma de venit este de 3 lei pentru un numar intre 100 si 500 de capete şi de 2 lei daca pentru ceea ce depaseste 500 de capete. Nu se impoziteaza persoanele fizice care detin pana in 100 de pasari de curte. La familiile de albine, se impozitează cei care deţin între 50 şi 100 de familii, norma de venit stabilită fiind de 70 de lei, iar peste 100 de familii de 98 de lei. Limita neimpozabilă este pana la 50 de familii de albine.

Conform actului normativ, incepand cu anul fiscal 2014, normele de venit se stabilesc de catre directiile teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii si se aproba de directiile generale ale finantelor publice, acestea fiind calculate in functie de venitul brut obtinut de agricultori din activitatile agricole din care se scad cheltuielile. Veniturile din activitati agricole cuprind veniturile obtinute individual sau intr-o forma de asociere din cultivarea produselor agricole vegetale, exploatarea pepinierelor viticole si pomicole şi altele asemenea si din cresterea si exploatare animalelor inclusiv din valorificarea produselor de origine animala in stare naturala.

Fermierii care plateau impozitele prin sistemul de contabilitate in partida simpla vor fi impozitati dupa modificarile Codului fiscal numai pe baza normelor anuale de venit. Impozitul de 16% se va aplica normelor de venit, 5,5 procente din sumele colectate din impozitare urmand sa ajunga la Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate. Agricultorii, persoane fizice, vor plati impozitul dupa ce incaseaza banii din productie, in doua transe, pe 25 octombrie si pe 15 decembrie.

Guvernul a decis modificarea impozitarea in agricultura prin utilizarea mai larga a normelor de venit, in vederea largirii bazei de impozitare. AGERPRES

74 de mii de crescatorii de vacii vor devenii PFA

Domnul Daniel Constanti, Ministrul Agriculturii si dezvoltarii Rurale a spus ca in sectorul de crestere a bovinelor, unde exista 74.000 de gospodarii care primesc subventie de la stat ar urma sa treaca la persoana fizica autorizata.

trei-vaci_resize
„In zona de bovine exista un efectiv in Romania de 1,3 milioane de capete, iar cele care sunt in gospodariile proprii cu 1-2 capete sunt in jur de 800.000. Ce se supune impozitarii sunt acele efective care depasesc aceasta cifra. Cei care intra in aceasta zona sunt in jur de 74.000 de gospodarii. Ceea ce voi face eu, in perioada urmatoare, prin structurile noastre deconcentrate, chiar daca este o problema a MFP, sa mearga alaturi de acesti 74.000 de fermieri, sa-i informam foarte bine care ar beneficiile ca ei sa treaca catre persoana fizica autorizata. Va exista in perioada urmatoare o campanie de informare pentru toti fermierii, sa vedem cum pot produce mai eficient catre piata si sa isi valorifice productia”, a spus Daniel Constantin.

 

Plati efectuate de APIA in perioada 17-18 ianuarie 2013

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, in perioada 17– 18.01.2013, a efectuat o serie de plati pentru fermieri aferente campaniei SAPS si masurilor 211, 212 si 214.
euro_toby_melville_pa4_resize

APIA a platit suma de 1.28 miliarde lei (297.28 milioane euro), pentru un numar de 329.190 de fermieri, pe masurile delegate din Programul National de Dezvoltare Rurala – PNDR – AXA II, aferente campaniei SAPS 2012, respectiv:
Masura 211 – Sprijin pentru zona montana defavorizata;
Masura 212 – Sprijin pentru zone defavorizate – altele decat zona montana;
Masura 214 – Plati de agro-mediu.

SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL SI COMUNICARE APIA

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.