Feed on
Posts
Comments

Să fii tânăr și să mai fii și femeie într-un domeniu în care politica și administrația se întrepătrund aproape organic înseamnă să pleci la drum cu un dublu handicap într-o societate încă patriarhală și plină de idei preconcepute. Acesta este motivul pentru care Anca Baciu, tânăra primăriță a localității Corbi, a trebuit să muncească de două ori mai mult. Pe de altă parte, tocmai aceste obstacole, adăugate celorlalte cu care se confruntă majoritatea administratorilor publici, au făcut-o să fie și mai determinată să demonstreze ce poate face un primar implicat și care își iubește comunitatea.

E adevărat, când era copil nu se gândea niciodată că va fi primar în comuna sa natală. Cel puțin nu așa devreme… Dar provocările mereu îi așteaptă pe cei curajoși să le facă față.

Când eram copil, nu aveam neapărat o meserie pe care mi-o doream. Parcursul meu profesional s-a conturat printr-un proces de adaptare și explorare constantă. Sunt într-o continuă evoluție, iar flexibilitatea și deschiderea la schimbare sunt  elemente-cheie în acest proces. Cred că planurile și pasiunile se schimbă pe parcursul vieții în funcție de oportunitățile care vin. Îmi plac provocările și sunt mereu pregătită să îmi testez limitele. Schimbările au venit odată cu descoperirea unor oportunități neașteptate. Determinarea, flexibilitatea și capacitatea de a învăța continuu au fost calități esențiale care m-au ghidat într-un mediu profesional competitiv și plin de provocări. Abilitatea de a comunica eficient, adaptarea rapidă la schimbări și menținerea unei perspective pozitive au contribuit la construirea unei cariere într-un domeniu dinamic și în continuă schimbare.”, ne-a declarat Anca Baciu.

Și mai are două calități definitorii care o însoțesc în tot ceea ce face în viață: „sinceritatea și corectitudinea”.

2024 va fi un an plin, iar speranțele sale se leagă de realizarea concretă a tuturor proiectelor pentru care a parcurs toți pașii necesari.

Este dificil să se înțeleagă din exterior câte demersuri trebuie făcute pentru ca un proiect să înceapă.”, mai spune primărița localității Corbi.

Astfel, după trei ani, vor prinde contur următoarele proiecte importante pentru tânăra primăriță și comunitatea pe care o reprezintă:

 

  • dezvoltarea rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final – finanțat prin „Anghel Saligny”;
  •  extinderea rețelei de canalizare – finanțat prin „Anghel Saligny”;
  • digitalizarea aparatului administrativ și implementarea unui sistem de supraveghere video – finanțat prin PNRR;
  • dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente a unităților de învățământ preuniversitar de stat – Școala Gimnazială „Naum Râmniceanu” – finanțat prin PNRR;
  •  reducerea abandonului școlar – finanțat prin PNRAS;
  • servicii de înregistrare sistematică a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară – finanțat prin PNCCF;
  • înființarea unei piețe de produse tradiționale prin achiziția de dotări în satul Corbi, comuna Corbi – finanțat prin GAL-AFIR;
  • înființarea de capacități de producere energie din surse regenerabile de energie pentru consum propriu – finanțat prin Fondul de Mediu.
  • finalizare sală de sport – finanțat prin CNI.

 

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.