Feed on
Posts
Comments

Şedinţa solemnă

Primarul din Corbi, Virgil Baciu, un unionist înfocat, a organizat ieri, în localitatea pe care o păstoreşte, o şedinţă comună a aleşilor locali, la care au participat inclusiv oaspeţi din localitatea Baimaclia, raionul Căuşeni (Republica Moldova). Motivul: într-o atmosferă solemnă, a fost semnat un acord de parteneriat şi înfrăţire între cele două unităţi administrative şi a fost citită o „Declaraţie de Unire”.

Această acţiune simbolică, desfăşurată, iată, în anul Centenarului Marii Uniri, este de mare însemnătate din punct de vedere al trăirilor ce conduc la dorinţa de reîntregire a neamului românesc. Edilul-şef din Corbi spunea zilele trecute că îi aşteaptă la eveniment pe toţi românii care îşi iubesc ţara şi neamul, reprezentanţi ai Parlamentului, Guvernului, ai partidelor politice, ai altor autorităţi publice locale, judeţene şi naţionale.

Niciun oficial al judeţului!

În acest context, la chemarea sa, au fost prezenţi ieri peste 15 primari din Argeş, alţi cinci edili din Căuşeni, fostul prim-gospodar al Piteştiului Tudor Pendiuc, iar de la centru… senatorul PMP Eugen Tomac, cunoscut unionist. Niciun oficial al judeţului şi niciun parlamentar argeşean n-au onorat această manifestare de toată lauda de la Corbi. Din păcate, aceştia sunt „marii bărbaţi” ai judeţului, care, chipurile, ne reprezintă interesele. Ce fac ei în anul Centenarului? Îşi iau salarii şi indemnizaţii şi… mai aprind câte o torţă.

Făcând abstracţie de ei, spicuim din această simbolică „Declaraţie de Unire” semnată la Căminul cultural din localitate.

„În numele românilor de pe ambele maluri ale Prutului şi al cetăţenilor comunelor noastre în paticular, ne declarăm susţinerea necondiţionată pentru cât mai grabnica unire a Moldovei Răsăritene cu Ţara-Mamă, România, în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam. Ne angajăm să sprijinim eforturile pentru unire, ca reparaţie morală pentru suferinţele trecutului şi ale prezentului”.

Ajutor pentru fraţi

În fine, vom mai nota că, ieri, Consiliul Local Corbi a votat acordarea unui ajutor de 30.000 lei pentru fraţii din localitatea Baimaclia. Totodată, primarul Virgil Baciu i-a îndemnat pe aleşii din Argeş să fie prezenţi pe 27 martie la marele miting anunţat la Chişinău, eveniment care va marca împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Regatul României.

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.