Feed on
Posts
Comments

“Romania va pierde trei miliarde de euro in urmatorul exercitiu bugetar al Uniunii Europene, din perioada 2014-2020, daca nu vor exista Camere Agricole. Ele isi vor desfasura activitatea independent. Nu vor fi subordonate nimanui”, a spus Claudiu Franc, dupa intalnirea cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
Camerele Agricole vor reprezenta, promova si ocroti interesele agriculturii, zootehniei si silviculturii si vor contribui la sporirea productiei ramurilor agricole. Rolul lor este consultativ si vor fi principalul partener de dialog al autoritatii publice centrale cu specialisti si reprezentanti din domeniile agriculturii din teritoriu.

agricultura-eu_resize
Dacian Ciolos a subliniat, in repetate randuri, ca ar fi bine ca aceste camere agricole, sa fie functionale inainte de finalul anului 2013, pentru a putea primi fonduri din bugetul PAC 2014-2020.
“Eventuala constituire a camerelor agricole, care sa dea agricultorilor un instrument de consultanta eficient, ar fi bine sa fie finalizata pana la inceperea urmatoarei perioade bugetare, pentru ca inclusiv prin viitoarea Politica Agricola Comuna o parte din costurile functionarii unor astfel de camere agricole pot fi acoperite si din fonduri europene”, a explicat Dacian Ciolos.
ziarulfaclia.ro

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.