Feed on
Posts
Comments

Piata mondiala de carne de vanat continua sa cresca si este stimulata tot mai mult printr-un marketing agresiv.
Unele culturi traditionale si specii de animale sunt intr-o faza de cotitura privind viitorul lor pe plan mondial. Cresterea cerbilor in ferme agricole organizate, reprezinta, un astfel de inceput pentru intreprinzatorii din spatiul rural. Este un inceput si spre un sector agricol ecologic. Cresterea cerbilor in sistem agricol este o afacere extensibila, destinata terenurilor cu o fertilitate mai scazuta si care nu se preteaza pentru culturile agricole intensive.
De asemenea si investita finaciara in acest tip de ferme este una moderata. In plus, multe ferme de cresterea cerbilor combina activitatile agricole cu cele de turism, care includ activitati de petrecere a timpului liber sau activitati educationale pentru grupurile scolare sau pentru turistii interesati de aceste animale. Pot fi incluse programe de invatamant si de informare pentru grupurile familiale sau scolare.
doi-cerbi_b_resize
Ferma de crestere a cerbilor poate sa includa, ca si activitati turistice, un iaz pentru pescuit pastravi si o pensiune pentru cazare si servit masa. Ca in toate operatiunile agroturistice, accentul se pune pe calitate, respectiv cresterea cerbilor, intr-un mediu curat si bine organizat.
Carne de vanat, este produsul primar al fermelor de cerbi. Carnea poate fii valorificata sub forma preparate traditionale de vanat. Sa nu uitam ca preturi foarte bune se obtin si din valorificarea coarnelor ca trofee sau a blanii si pielii de cerb.
copii-cerb_resize
In Uniunea Europeana, piata actuala de vanat se gaseste intr-un stadiu de dezvoltare, cu o cerere in contina crestere. Pentru a va infiinta o crescatorie de cerbi aveti nevoie de aprobare de la directia mediului, de un gard inalt de 2 metri si o sursa de apa pentru animale. In Romania se pot cumpara cu 5500 euro, 10 femele si un mascul din specia de cerb lopatar.

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.