Feed on
Posts
Comments

Fermierii crescatori de ovine din zonele defavorizate din Romania vor primi in acest an un ajutor financiar suplimentar de 4,5 euro pentru fiecare animal, dupa ce autoritatile au solicitat o derogare in acest sens la Bruxelles, a anuntat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, potrivit Mediafax.
Daniel Constantin a declarat ca este vorba despre “un ajutor important”, care reprezinta o crestere de aproape 50 la suta si care vine intr-o perioada destul de grea pentru crescatorii de ovine, in conditiile cresterii pretului la furaje

munte-5-of-5-440x293_resize
“O veste buna pe care vreau sa o dau in contextul celor intamplate cu laptele este pentru crescatorii de ovine. Vineri vom trimite la Bruxelles o fisa prin care solicitam si este permis prin regulamentul european, printr-o exceptare de la acest regulament, o suplimentare a sprijinului pe cap de animal de ovine in zonele defavorizate. Din calculele pe care le avem, avem in aceste zone in jur de 1,5 milioane de capete de ovine, care vor primi suplimentar, fata de cei 10 euro care erau agreati prin ajutorul de stat, inca 4,5 euro. Este un ajutor important, o crestere de aproape 50 la suta, care vine intr-o perioada destul de grea”, a spus Constantin.

Leave a Reply

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.